Kérdezz-Felelek

Tedd fel Te is kérdésed!

Ha megfogalmazódott benned valami, mely álmatlan éjszakákat okoz Neked, ne tétovázz! Legyen kapcsolatban akár a sminktetoválással, akár a kozmetika egyéb területeivel, kérdezz bátran! Kérdezd a szakértőinket!

Mások kérdései

sminktetoválás korrekció

Szia Zsuzsa!
Szeretnék sminktetoválást csináltatni, de lehet, hogy a korrekcióra nem tudnék elmenni. Kérdésem, hogy kell-e korrigálni a kozmetikai tetoválást? válaszod köszönöm

Szia Ági!
Szükséges lehet 1 alkalommal utólagos korrekcióra, aminek a költsége benne foglaltatik a kezelési árban, ami 3 hónapig díjmentes!
Miért ajánlom, hogy mindenképpen csináltass korrekciót? Mivel a sminktetoválás egy olyan finom tetováló módszer és annyira a felső rétegekben helyezkedik el, hogy nem biztos, hogy minden pigment bent marad a bőrben a gyógyulás után.
Miért van ez? A tetoválás során millióegy tűszúrás éri a bőröd, amivel a pigmentek a sejtekbe és a sejt közötti állományba jutnak. Azok a pigment szemcsék, amik a sejtekbe kerülnek, lehámlanak, ezért is lesz világosabb a sminktetoválás gyógyulás után. A cél minél több tetováló festék kerüljön a sejt közötti állományba, mert ez az a rész, ami 2-3 évente újul meg, „kopik le”. Ezért én mindenkinek azt szoktam javasolni, még ha saját véleménye szerinte tökéletesnek is látszik első alkalom után a tetoválása, hogy mindenképpen használja ki a lehetőséget és vegye igénybe az ingyenes korrekciót, így még egyenletesebb lesz a festék a bőrben és hosszabb ideig marad meg a tetoválás, mint korrekció nélkül. Ha bármely okból nem lehetséges időben a korrekció lehet, hogy hamarabb lesz szükséged egy felújításra, mint 2-3 év, de azt mindig kedvezménnyel készítem, ha én csináltam a tetoválásod.

Üdv, Berényi Zsuzsa

Tisztelt Szakértő!
Született örökölt vitiligóm van.Az lenne a kérdésem:lehet-e tetováltatni egységes barna test szinre?Várom válaszát,köszönettel tisztelettel.istván

Tisztelt István!

A tetoválást vitiligora annak ajánlom, akinek minimum 2 éve változatlan a foltok mérete és azok nem túl nagy kiterjedésűek (pl. egész arcra, karra), akinél nagy a színkontraszt a folt és a normál bőrterület között és ezért különösen zavaró, és ruhával nem fedett területen található.

Mi várható a tetoválástól: közel azonos bőrszín, mint az egészséges területen, olyat semmiképpen nem tudok ígérni, hogy „láthatatlan” lesz a két felület közötti különbség, de mások számára nem lesz látható, észrevehető, csak ha felhívja rá a figyelmet. Már az előny ha nem bámulják meg az embert az utcán…:)

A tetoválás azonban nem jelent végleges megoldást, ugyanis 2-5 év alatt elhalványodik, természetesen utólagos korrekcióra van lehetőség. Esetleg az évek alatt a vitiligo mérete is változhat.

Hogyan történik a kezelés? Első alkalommal színpróbát készítek, mely során a legmegfelelőbb árnyalatú festéket pigmentálom a bőrbe, majd 4 hét „gyógyulási” idő után, (mert ennyi idő kell ahhoz, hogy a pigmentek egyenletesen elhelyezkedjenek a bőrbe) kezdődhet a munka a megfelelő árnyalattal. Arra mindenképpen fel kell készülni, hogy több külön alkalommal kell tetoválni a területet, hogy a végleges eredményt megkapjuk.

Milyen költségekkel jár? Minden megkezdett 30 perc 15.000Ft (melybe beletartozik az előkészítés, érzéstelenítés is). Minden esetben az előzetes konzultáció vagy színpróba alkalmával tudok egy körülbelüli, előzetes árajánlatot adni.
Ha bármilyen kérdése van írjon, vagy keressen telefonon! Ha van rá lehetősége küldjön fényképet a vitiligos területről.

üdvözlettel: Berényi Zsuzsa

Kérdezd a szakértőinket!Igen Nem© 2009 Paloma. Minden jog fenntartva!