Meddig marad meg a sminktetoválás a bőrben?

Egyénenként változó…Tudom pont ez az amit senki sem szeret hallani, mert ez olyan megfoghatatlan. Az biztos, hogy nem egyik hónapról a másikra fog kikopni, hanem először csak halványodni kezd. Lássuk mi az ami befolyásolja a sminktetoválásunk tartósságát:

A szín: minél világosabb színt választasz hamarabb fog elhalványodni.
Pl. ha szőke vagy világosbarna a hajad mindenképpen 1 világos árnyalatot fogok neked ajánlani szemöldöktetováláshoz, így lehetséges, hogy 1,5 év múlva el kell jönnöd 1 frissítésre.
Ha világos a bőröd és akár a szemöldöködre, akár az ajkadra egy közepes vagy egy sötétebb tónust választasz, biztos lehetsz benne, hogy sokkal később kezd el halványodni a sminktetoválásod.

A kor: idősebbek bőrében (50+) hosszabb ideig marad meg a pigment. Miért van ez?
Egyszerű biológia, a kor előrehaladtával a bőr azon rétege (sejt közötti állomány), ahol a pigment helyezkedik el egyre hosszabb idő alatt újul meg, míg fiataloknál ez 2-3 év alatt megy végbe.

Bőrtípus: a száraz, vízhiányos bőrben hosszabb ideig maradnak meg a festék, sőt sötétebbnek és élénkebbnek is látszik. Sajnos, akinek zsíros, tág pórusú a bőre számíthat rá, hogy hamarabb halványodik a tetoválása és a színek se lesznek olyan élénkek (pl. ajak).

UV sugárzás: a sminktetoválás legnagyobb ellensége, mert nem csak halványítja, de a pigment színét is befolyásolhatja. Tapasztalatom, aki sokat jár szoláriumba vagy szeret napozni biztos hamarabb kell frissítenem a sminktetoválását.

Ennek tudatában, ami ígérhető:
Szemhéj: akár 4-5 év is lehet, ha fekete színt választasz.
Ajak: 3-4 év is lehet, itt érvényes, ha minél világosabb a választott pigment hamarabb elhalványodik.
Szemöldök: én max.2-3 évet szoktam ígérni. Világos színeknél: 1,5 év!

Cimkék: sminktetoválás

© 2009 Paloma. Minden jog fenntartva!